Zakład Masarski AMIGOS to firma z wieloletnią tradycją. Od 1985 roku zajmują się produkcją tradycyjnych, naturalnych i zdrowych produktów mięsnych. Zakład mieszczący się w Burzynie zajmuje się produkcją wędlin wytwarzanych w tradycyjny sposób. Ich produkty można nabyć w sklepach firmowych, które mieszczą się w Tuchowie, w Koszycach Wielkich oraz w Tarnowie.
Obecnie firma promuję swój najlepszy produkt jakim jest kiełbasa burzyńska. Co wyróżnia nowość, jaką proponuję zakład Amigos?
Kiełbasa jest wytwarzana w sposób tradycyjny, jest wędzona, a następnie podsuszana przez 7 dni. Kiełbasa jest w stu procentach wieprzowa, wykonana dzięki doświadczeniu masarzy z naszego regionu. Wyprodukowana ze świeżych półtusz uzyskanych od rolników – mówi właściciel zakładu Michał Pitala.
Nagrodzona na Festiwalu Smaku w 2012 roku kiełbasa jest wędzona w prawdziwych komorach wędzarniczych opalanych drewnem bukowym z dodatkiem drewna podchodzącego z drzew owocowych.
Zakład produkuje około 500 kg kiełbasy miesięcznie i sprzedaje ją w swoich sklepach firmowych.
źródło: tuchow.pl